Geschiedenis van SIP Protection

SIP Protection is zo’n 75 jaar geleden begonnen als S.I.P, société industrielle de prêt-à-porter, gespecialiseerd in de productie van broeken, zoals we die allemaal en dagelijks dragen. Begin de jaren negentig kwam vanuit Zweden een oplossing met losse weefsels in broeken om kettingzagen te stoppen. S.I.P is zich ook daar beginnen op toeleggen, met eigen ontwikkelingen, en werd toen SIP Protection.

In 2001 werd SIP Protection, op dat moment hoofdzakelijk actief in Frankrijk, overgenomen door SIOEN Industries en het merk heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de grotere spelers in de markt van kettingzaag-beschermende kledij.

Visie van SIP Protection

“Met passie voor ons werk, uw werk, uw levensstijl, uw leven.”

Sterktes van SIP Protection

Wij houden echt van ons werk en van ons merk. En dat vertaalt zich ook in onze producten. Die worden met passie ontwikkeld en moeten altijd een meerwaarde bieden voor de gebruikers. Sioen, de groep achter SIP Protection, is weliswaar een grote firma, maar wel nog steeds een familiebedrijf. Dat betekent de mogelijkheid om heel flexibel en klantgericht te denken.

Duurzaamheid is een van onze grootste uitdagingen voor de toekomst. Alleen moet bij ons veiligheid steeds voorop staan. Innovatie zit ook in onze genen, 50% van onze modellen is minder dan 5 jaar oud. En we hebben over de jaren heel wat vernieuwingen in design en R&D geïntroduceerd in de bosbouwmarkt.”

SIP Protection over Condor Safety

“Het is een plezier om met het team samen te werken, waar een woord nog gerespecteerd kan worden. En waar we dezelfde dynamiek en ambities voelen die wij ook bij SIP Protection willen uitstralen. Het voelt enorm goed aan om te zien hoe de firma zich over de jaren heen verder ontwikkeld heeft. En wij willen zeker deel uitmaken van de verdere groei.”

 

Business Unit Manager

Paul Verhelst