Merken van Sioen

Condor Safety verdeelt 2 merken van Sioen: Sioen Firefighter Clothing & SIP Protection.

GESCHIEDENIS VAN SIOEN

De geschiedenis van Sioen gaat terug tot 1907 toen Adolf Sioen een weverij begon in Rumbeke. Zijn zoon Daniel volgde hem nadien op.

In 1960 startte Daniel’s zoon Jean-Jacques Sioen in Roeselare-Beveren zijn eigen bedrijf in de opkomende sector van technisch textiel met een coatinglijn voor oa. dekzeilen voor vrachtwagens.

In 1967 startte Jean-Jacques’ vrouw Jacqueline Sioen een kledingatelier in Roeselare en verwerkte er het gecoat textiel van Sioen tot beschermende regenkleding voor vissers en boeren.

Het bedrijf bleef groeien en in 1977 verhuisde Sioen naar Ardooie waar dan circa 150 medewerkers actief waren. Ook de export groeide en er kwamen productievestigingen in Frankrijk, Ierland en Tunesië bij. Sindsdien is Sioen alleen maar blijven groeien. Een deel van hun groei dankt Sioen aan meerdere slimme overnames, zoals van Dynatex, Manifattura Fontana, Dimension-Polyant, Ursuit, Verseidag Ballistic Protection en James Dewhurst.

Sinds 2018 stelt Sioen in België ca. 900 mensen te werk in diverse sites (Ardooie, Bornem, Kerksken, Moeskroen, Luik en Poperinge). Ze hebben een omzet van meer dan 500 miljoen euro en blijven nog steeds groeien.

MISSIE & VISIE VAN SIOEN

 • Missie: “Sioen is de wereldmarktleider in technisch textiel en technische kleding en beschermt mensen en hun bezittingen.”
 • Visie: “Wij willen de toekomst van technisch textiel vorm geven.”

STRATEGIE & STERKTES VAN SIOEN

Strategie

 1. Verticale integratie leidt tot volledige controle over gehele productieproces (van garens tot afgewerkt product)
 2. Klant centraal door steeds de juiste oplossing op maat van de klant te bieden
 3. Innovatie resulteert in nieuwe producten, productieprocessen en nieuwe markten
 4. Marktleiderschap in markten met hoge technische eisen
 5. Duurzame groei zowel organisch als door acquisities

Sterktes

 • Technische kennis door hooggekwalificeerde medewerkers en intensieve investering in R&D
 • Sterke merken (SIP Protection & Sioen Firefighter Clothing) en breed aanbod aan duurzame producten
 • Financieel sterke onderneming met een sterke reputatie in de markt en integraal in handen van de familie Sioen
 • Gediversifieerde groep met een uitgebreid portfolio activiteiten en producten en eigen productiebedrijven
 • Grote confectie-ateliers voor de productie van veiligheidskleding in Roemenië, Tunesië, Indonesië en Myanmar. Kleine ateliers in België, Ierland en Frankrijk
 • Aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 • ISO 9001, ISO14001, REACH-conform & STeP-gecertifieerd

SIOEN OVER CONDOR SAFETY

“De samenwerking tussen Condor Safety en Sioen gaat terug tot het ontstaan van Condor Safety. Ten eerste is Condor Safety onze Belgische referentiedealer voor SIP Protection. SIP Protection biedt beschermkleding voor gebruikers van kettingzagen. We kunnen ondertussen spreken van een echt partnerschap.

Condor Safety promoot op een zeer actieve wijze onze producten bij de eindgebruiker. Er is bovendien een zeer concrete samenwerking voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten. De medewerkers van Condor Safety hebben ook een zeer brede kennis over onze producten opgebouwd en hebben een uitstekende reputatie bij de eindklanten en de leveranciers.

Condor Safety is een nichespecialist en heeft zich toegelegd op enkele domeinen. Op dit vlak willen zij een referentie zijn. Ze kiezen doelbewust voor kwalitatieve producten waarbij veiligheid en comfort primeren. Sioen en Condor Safety konden zo de afgelopen jaren succesvol de markt van de ambulancekleding veroveren door te kiezen voor een gezamenlijke aanpak bij de ontwikkeling van producten tot en met het bezoeken van klanten.”

 

Sales Manager België-Nederland

Gert Vranckaert