Geschiedenis van HAIX

In 1948 voegde Xaver Haimerl de X van zijn voornaam toe aan de eerste drie letters van zijn achternaam en richtte hij de schoenenfabriek Haimerl Xaver op – of kortweg HAIX. Het bedrijf, gevestigd in de Beierse stad Mainburg, maakte al snel naam met de verkoop van wandel- en werkschoenen. 

In de jaren negentig was Xavers zoon Ewald Haimerl niet alleen schoenmaker in de fabriek van zijn vader, maar ook plaatsvervangend brandweercommandant bij de brandweer van Mainburg. Hij en zijn collega’s waren ontevreden over de rubber laarzen die ze in die tijd moesten dragen. Dus ondernam Ewald actie en ontwierp een collectie functionele leren brandweerlaarzen – de eerste in hun soort. Het idee sloeg aan en de rest is geschiedenis.

Vandaag de dag is HAIX uitgegroeid van een lokale werkplaats tot een wereldspeler. HAIX staat bekend als een topmerk van functionele veiligheidsschoenen voor brandweer, politie, hulpdiensten, leger, reddingsteams en task forces wereldwijd. Het bedrijf heeft zich dankzij de hoge kwaliteit van zijn schoenen ook gevestigd in andere industrieën namelijk bouw & industrie en bosbouw & boomverzorging. En het is nog steeds een familiebedrijf: Tanja en Michael Haimerl traden in 2019 toe als bedrijfsleiders van HAIX in de derde generatie.

Missie van HAIX

“De missie van het bedrijf is om altijd de beste schoenen ter wereld te produceren die helden in staat stellen zich volledig op hun taak te concentreren – zonder zich zorgen te hoeven maken over hun veiligheid.”

Sterktes van HAIX

Wat HAIX echt onderscheidt, zijn zijn producten van hoge kwaliteit die maximale veiligheid combineren met het hoogste comfort – en die 100% Made in Europe zijn. De Europese regelgeving is soms laks: de afzonderlijke onderdelen van een schoen kunnen overal ter wereld worden geproduceerd. Zolang ze in de EU worden samengevoegd, mag het eindproduct het label ‘Made in Europe’ dragen.

Maar voor HAIX is ‘Made in Europe’ niet alleen lippendienst, maar een belofte van kwaliteit. Het bedrijf garandeert dat al zijn schoenen volledig worden geproduceerd in de twee fabrieken in Duitsland en Kroatië. Natuurlijk staat ‘Made in Europe’ voor veel meer: het is een verbintenis met Europa als productielocatie, met Europese waarden, met kwaliteit, duurzaamheid en met onze medewerkers.

HAIX over Condor Safety

“Als producent van eersteklas schoenen is HAIX er trots op samen te werken met eersteklas retailers – zoals Condor Safety.”

 

Sales Manager Benelux

Rob Clijnk