Geschiedenis van Distel

In 1989 ontwikkelde Distel hun eerste volledig uit glasvezel vervaardigde klimsporen. Vier jaar later stelde Uli Distel ze tentoon op een bosbouwbeurs en de feedback was zeer positief.

Ergens in de jaren 90 werd per ongeluk de Distel Hitch geboren, toen Uli een Prusik wilde maken. 

Rond het jaar 2000 begon Uli met de productie van aluminium klimsporen bestaande uit een aluminium schacht en een fiberglas omhulsel. De klimsporen die de meeste klanten vandaag kennen. Klimsporen gemaakt uit koolstofvezel en een samenwerking met DMM Wales vulden het aanbod van de meest geavanceerde klimsporen aan.

Missie van Distel

“De missie van Distel is het ontwikkelen en produceren van de meest geavanceerde klimsporen. Al vele jaren behoren de Distel klimsporen tot de standaarduitrusting van boomverzorgers, niet alleen in Duitsland, maar over de hele wereld.”

Sterktes van Distel

Sinds september 2020 zijn de Distel klimsporen volledig “Made in Germany“. Alle montage- en naaiwerkzaamheden vinden plaats op de Schwäbische Alb in Baden-Württemberg. Verder worden de stalen gaffels in eigen huis bewerkt en worden de stijgbeugels getest op een speciaal gebouwd trekkrachtsysteem. Hierdoor kan Distel de hoogste kwaliteit garanderen.

Distel over Condor Safety

“Wij werken met Condor Safety vanwege hun zeer professionele werkhouding en hun competentie in boomverzorging. Daarmee kunnen zij onze klanten de beste service en begeleiding garanderen.”

 

Algemeen Directeur

Martin Burkhard