Big Canopy Campout Belgium
Big Canopy Campout Belgium

Interview met co-founder Vicki ToughBig Canopy Campout

Condor Safety interviewde Vicki Tough, één van de drie co-founders van Big Canopy Campout. Vicki vertelt ons meer over Big Canopy Campout, hun missie, haar rol en wat wij kunnen doen om te helpen.

Wat is Big Canopy Campout? Waar komt het idee vandaan?

Big Canopy Campout (BCC) werd in 2017 bedacht door Britse boomklimmers, geboren uit een passie voor bomen, klimmen, wetenschap en exploratie.

Ons idee was om de groeiende wereldwijde gemeenschap van boomklimmers, onderzoekers, activisten en bosliefhebbers samen te brengen in een jaarlijks outdoor evenement dat wereldwijd bossen viert en tegelijkertijd steun en middelen verzamelt om inheemse bossen in de toekomst te beschermen.

Vicki Tough BCC
Vicki Tough BCC

Wie is Vicki? Wat is jouw rol?

Ik ben één van de drie oorspronkelijke medeoprichters die elkaar in 2007 leerden kennen.

Nu in 2022 organiseer ik BCC samen met een klein team dat bestaat uit twee boomverzorgers met een ernstige verslaving aan klimuitrusting, een grafisch ontwerper met een obsessie voor planten, een professionele fotograaf met een passie voor body art en trapeze én een communicatieprofessional die leeft voor luchtacrobatiek en het beschermen van primaten!

Mijn voornaamste rol is mensen met elkaar verbinden en verhalen delen die onze wereld elke keer een beetje meer openstellen.

Wat waren jouw beweegredenen?

Er zijn zoveel mensen die zoveel voor onze bossen doen – onderzoek, behoud, promotie van de waarde via de media en exploratie – en ook door er simpelweg tijd in door te brengen en ze te waarderen. Het idee was om een platform te openen om al deze mensen te verenigen met als doel geld en bewustwording voor bosbescherming te werven.

Wat zijn jullie missie, visie, doelen, ...?

Onze missie is het creëren van een wereldwijd platform voor het werven van fondsen ter ondersteuning van de bescherming van bomen en bossen.

Als visie geloven we in het investeren in de toekomst van onze bossen. Een gemeenschap bouwen die bomen en de tijd die we ermee kunnen spenderen viert.

Eén van onze doelen is het organiseren van een jaarlijks kampeerevenement in en rond bossen dat voor iedereen toegankelijk is en het promoten en delen van de verhalen, projecten en producten die de bescherming van bossen ten goede komen over de hele wereld.

Een ander doel is het bouwen van een betrokken gemeenschap van bosambassadeurs die positieve ervaringen delen en zelf goede doelen nastreven.

Tenslotte willen we leren over alle goede dingen die mensen doen om bossen te beschermen, over hoe we meer betrokken kunnen raken en de verschillende manieren waarop mensen omgaan met bossen over de hele wereld.

Welke goede doelen steunen jullie?

Elk jaar kiezen we een organisatie of doel dat zich inzet voor de bescherming van inheemse wouden. Fondsen die we inzamelen door de verkoop van onze uitrusting en persoonlijke donaties worden dan tijdens het BCC Event weekend en de maanden daarna naar dit doel overgemaakt.

Na het succes van 2021 zijn wij verheugd om de SËRA Foundation in 2022 te blijven steunen. De SËRA Foundation is een groep jonge woudbeschermers uit de Siekoya Remolino gemeenschap in het noordoostelijke Amazone regenwoud in Ecuador. Deze ongelooflijke groep heeft, samen met de generaties voor hen, vele jaren gevochten om hun voorouderlijk land in het Amazone regenwoud van Ecuador te beschermen.

In januari 2022, na 4 jaar proberen en geholpen door de fondsen die BCC heeft ingezameld, zijn zij erin geslaagd om officieel hun NGO op te richten als een eerste stap in het bouwen van een alternatieve school. Dit om toekomstige generaties te onderwijzen over hun voorouderlijke kennis, medicinale planten en het integreren van de westerse wetenschap om hun wouden in de toekomst te beschermen.

Het geld dat dit jaar via de verkoop van onze BCC-producten, directe donaties en de verloting wordt opgehaald, gaat naar materiaal en uitrusting voor hun nieuwe school en naar een duurzame bron van inkomsten voor de gemeenschap om in harmonie in het bos te kunnen blijven leven.

Condor Stickers V2a SP207128
Condor Stickers V2a SP207128

Bestel een stickerset, steun een goed doel en win een prijs

Om Big Canopy Campout & de SËRA Foundation te steunen zamelt Condor Safety geld in met een stickerverkoop. Een stickerset kost € 5 en de opbrengst gaat integraal naar Big Canopy Campout. Met deze stickers kan je dankzij onze maandelijkse giveaway ook nog eens elke maand een DMM Micro Vault (BCC-editie) winnen. Koop een stickerset, steun BCC en win een gereedschapshaak!

Doe mee met onze giveaway voor het goede doel

  1. Volg Condor Safety op sociale media
  2. Koop de stickerset ten voordele van Big Canopy Campout
  3. Post een foto met één of meerdere sticker
  4. Tag @condorsafety
  5. Win een DMM Micro Vault (BCC-editie)

Wat kunnen bedrijven (zoals Condor Safety) doen om te helpen?

Verspreid het woord! Laat mensen weten wat BCC is en hoe ze betrokken kunnen raken. Het volgen en delen van onze social media (Facebook, Instagram & Twitter) zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van wat er gaande is.

Organiseer een evenement! We weten hoeveel boomklimmers houden van een goed feestje! Of het nu gericht is op een specifieke groep mensen, zoals boomklimmers met wat rigging vaardigheden om een indrukwekkende kampeerplaats in de lucht te creëren, of familie-georiënteerd is waarbij iedereen wordt uitgenodigd om te kamperen van grond tot boomtoppen!

Verkoop BCC merchandise om mee te helpen met fondsenwerving! Dit is altijd geweldig omdat het de iconische – ik hoop dat ze iconisch worden – BCC kleuren verspreidt als een symbool van solidariteit binnen de BCC gemeenschap en voor de bescherming van de bossen.

Bied andere mogelijkheden aan om fondsen te werven! Voorbeelden zijn gesponsorde beklimmingen, miniwerkbeklimmingen, donaties voor het campoutevenement, loterijen, enz.

Deel je eigen verhalen! Ik heb nog nooit een doorsnee persoon in de boomverzorgingssector ontmoet. Vertel ons je verhalen, stel je team voor, je bossen en wat boomklimmen jou heeft gegeven of getoond.

Wat kunnen individuen zoals boomklimmers en natuurliefhebbers doen om te helpen?

Campout! Doe mee aan het evenement, organiseer een campout met vrienden, ga op mini-avontuur, misschien een solo-expeditie in je tuin om van de buitenlucht te genieten. Deel foto’s, film en verhalen en maak online contact met de gemeenschap.

Deel alle projecten ter bescherming van wouden waar je bij betrokken bent!

Heb je een product of ken je een klein bedrijf dat een limited edition product voor BCC zou willen produceren? Neem dan zeker contact op!

Big Canopy Campout DMM
Big Canopy Campout DMM

Vertel ons wat meer over jullie shop en merchandise. Hoe werkt het?

Onze winkel verkoopt op maat gemaakte producten gericht op de boomklim- en outdoor gemeenschap. De opbrengst van de verkoop van deze producten gaat naar het door ons gekozen doel van het jaar. Elk product is zorgvuldig gekozen met nadruk op hoge kwaliteit, werd gewetensvol ingekocht en vaak met een uniek ontwerp! Elk product is gemarkeerd met onze symbolische BCC driedubbele kleuren of logo om te symboliseren dat fondsen van elk gekocht item hebben bijgedragen aan een specifiek project of organisatie.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Onze plannen zijn om de BCC-gemeenschap verder te laten groeien en in het bijzonder manieren te vinden om deze opener en inclusiever te maken voor verschillende culturen, landen en groepen mensen. Iets dat ons duidelijk is geworden in de 6 jaar dat we het evenement nu organiseren, is dat wouden en bossen een belangrijke rol spelen in het leven van veel mensen en dat we op een wonderbaarlijk diverse manier met deze gebieden omgaan. Er valt heel wat te leren en te delen!