Geschiedenis van Teufelberger

Teufelberger werd in 1790 opgericht door Jakob Teufelberger, die op 21-jarige leeftijd een hennep touwslagerij kocht en vervolgens touwen maakte voor boeren en voor vlotvaarders die zout vervoerden op de rivier de Traun.

In 1901 werd de nieuwe touwslagerij gebouwd op een 250m lang terrein aan de rand van Wels. Tot op de dag van vandaag is hier de hoofdzetel van de Teufelberger Groep gevestigd.

In 1917 wordt de allereerste Teufelberger staalkabel gemaakt.

In 1941 vervangen synthetische vezels hennep. Vanaf dat moment worden vezeltouwen met polyamide en polyester gemaakt.

In 1977 werd de eerste fabriek voor de productie van touwbanden in gebruik genomen, de eerste polypropyleen (PP) touwband verliet de productiefaciliteit.

Sinds 1991 jaar heeft Teufelberger zijn expansie voortgezet met de overname van FSE (Yachting rope), Redaelli (Wire rope), New England (Safety and marine Ropes) en de bouw van extra fabrieken in Oostenrijk, Tsjechië en Thailand.

Vandaag wordt het bedrijf geleid door Florian Teufelberger, inmiddels de 7de generatie, en is nog steeds 100% familiebezit. Teufelberger heeft 1380 medewerkers, 3 divisies (Wire Rope, Fiber Rope, Fiber & Plastics), 7 fabrieken en 12 vestigingen.

Visie, missie & waarden van Teufelberger

 • Visie: “Samen in beweging – Onze producten zorgen voor de samenhang en beweging van mensen en goederen wereldwijd. Onze wereldwijde acties worden gekenmerkt door samenhang en beweging.”
 • Missie: “Wij geven meer om onze klanten.”
 • Waarden: “Onze waarden verplichten ons…
  … tot op vertrouwen geïnspireerde samenwerking
  … om open te staan voor alle nieuwe dingen
  … om verantwoordelijkheid te omarmen
  … om betrouwbaar te zijn in onze acties
  … om plezier te hebben in succes.”

Sterktes van Teufelberger

Het feit dat Teufelberger al 231 jaar in handen is van dezelfde familie en door hen geleid wordt, biedt een grote stabiliteit en de nodige onafhankelijkheid.

Teufelberger is de enige fabrikant van veiligheidslijnen met productievestigingen op 3 continenten (VS, Europa en Thailand) en zijn in staat veiligheidsproducten te vervaardigen, die aan de meest verschillende normen en voorschriften voldoen.

Teufelberger geeft blijk van een groot vermogen tot innovatie op het gebied van touwen en gereedschappen voor de boomverzorgingsindustrie en tegelijkertijd de veiligheid van de klimmer verbeterd.

Teufelberger over Condor Safety

“Teufelberger werkt samen met Condor Safety omdat we dezelfde waarden en visies delen. Condor Safety is zeer gespecialiseerd in hun vakgebied. De mensen van Condor zijn in staat om hun ervaring en beste praktijken te delen en toekomstige gebruikers te begeleiden in hun keuze van veiligheidsuitrusting. De passie en het professionalisme van Condor Safety maken van dit bedrijf een bevoorrechte partner voor Teufelberger.”

 

Business Unit Manager

Ludovic Rambert