Geschiedenis van Peli™

Peli™ is opgericht in 1976 in de VS, California, door Dave Parker. Dave is een gepassioneerd duiker die op het idee kwam om een levensreddende gadget te creëren die de locatie van een duiker markeert. Het resultaat was de “Peli Float”.

Na het grote succes van de float, bedacht Dave Parker een superieure eerste-hulp kit voor duikers. Voor deze kits maakte hij robuuste en duurzame koffers om de inhoud te beschermen tegen water en stof. Wederom was het product een groot succes onder duikers en veel van hen begonnen de koffers te gebruiken om andere waardevolle spullen in te beschermen.

Vandaag is Peli™ uitgroeide tot de wereldleider in het ontwerp en de fabricage van hoogwaardige beschermingskoffers, temperatuur gecontroleerde verpakkingen en geavanceerde draagbare verlichtingssystemen. Al die tijd is Peli™ trouw gebleven aan Dave’s toewijding aan kwaliteit en zijn visie: Het beschermen van alles wat kostbaar is.

Missie & visie van Peli™

  • Missie: “Winstgevende groei stimuleren en een dynamische, lonende werkomgeving creëren voor onze werknemers, terwijl we onze klanten over de hele wereld kwaliteitsproducten en -diensten leveren waarop ze kunnen rekenen om hun waardevolle bezittingen te beschermen.”
  • Visie: “Protecting All That You Value”

Sterktes van Peli™

Alle producten van Peli™ vallen onder de Peli™ Guarantee of Excellence, de hoogste garantie die een fabrikant kan bieden. Dit betekent dat alle producten van Peli™ onvoorwaardelijk gegarandeerd zijn. Daarnaast worden onze producten geproduceerd onder de meest strikte kwaliteitsprocedures en productienormen en is het bedrijf ISO 9001:2015 gecertificeerd. Ook voldoet Peli™ aan de EU-richtlijnen 2002/96/EG (WEEE) en 2006/66/EG (inzake batterijen), die de duurzaamheid van producten garanderen.

Peli™ Cases beschermen gevoelige apparatuur in de zwaarste omstandigheden. Peli™ koffers zijn uit helikopters gegooid, hebben gedreven in ijskoude fjorden en zijn overreden door jeeps. Met slechts een paar schrammen aan de buitenkant bleef de inhoud telkens onbeschadigd. En daar draait het allemaal om. Het transporteren van apparatuur van punt A naar punt B in de conditie waarin het behoort te zijn: intact en functioneel.

Peli™ over Condor Safety

“De succesvolle en groeiende samenwerking tussen Condor Safety en Peli™ Products beslaat inmiddels al vele jaren. Condor Safety is voor Peli™ een belangrijk strategische partner met een groot bereik in België en omringende gebieden. Er is bij Condor Safety veel professionalisme en kennis aanwezig. Het contact met de lokale markt maakt Condor een van de meest succesvolle partners op het gebied van Peli™ Atex en industriele handlampen en werklampen.”

 

Sales Manager Benelux

Martijn Knopert

“Alle handelsmerken zijn geregistreerde en/of ongeregistreerde handelsmerken van Peli Products, S.L.U., haar moedermaatschappij, dochterondernemingen en/of filialen.”