Geschiedenis van Mittelmann

Sinds 1977 is Mittelmann toonaangevend in reddingsmiddelen. Het begon met de ontwikkeling en productie, gevolgd door de oprichting van het veiligheidsprogramma in 1981. Certificering volgens DIN EN ISO 9001 werd behaald in 1995. Hoogtepunten zijn onder meer ’s werelds kleinste afdaalinrichting in 1998 en het eerste harnas met drukknopen in 2000.

In 2004 werd het veiligheidsprogramma zelfstandig als Mittelmann Sicherheitstechnik GmbH & Co. KG. Innovaties volgden met de introductie van ’s werelds eerste ratel-reddingsinrichting in 2005, de verhuizing naar Velbert in 2010, en certificering volgens PPAP in 2011.

Verdere ontwikkelingen omvatten de RG11 in 2013, de UniDrive in 2015, en de compacte tripod-serie in 2017. In 2019 werd milieubeheercertificering volgens DIN ISO 14001:2015 behaald.

In 2023 blijft Mittelmann vooruitstrevend met nieuwe gepatenteerde reddingsmiddelen zoals Infinity Access, MiniRescue, MiniEvac, en MiniEvac Fire. Deze voortdurende innovatie benadrukt Mittelmann’s toewijding aan geavanceerde oplossingen voor veiligheid en reddingsoperaties.

Missie van Mittelmann

De missie van Mittelmann is altijd geweest om de best mogelijke producten voor hun klanten te leveren. Daarom is Mittelmann al vele jaren de trendsetter op het gebied van reddingsapparatuur en ook het meest gekopieerde bedrijf op het gebied van reddingsmiddelen.

Sterktes van Mittelmann

Mittelmann is een middelgroot familiebedrijf met meer dan 80% interne productie op hun locatie in Velbert. De kracht van Mittelmann ligt duidelijk in hun innovatieve vermogen en de korte en ongecompliceerde werkpaden als gevolg van hun lage hiërarchie. Er wordt ook veel aandacht besteed aan milieuvriendelijkheid. Mittelmann is al jaren ISO 14001-gecertificeerd en wekt het grootste deel van hun elektriciteit op via hun eigen zonne-energiesysteem.

Mittelmann over Condor Safety

“We zien Condor als een strategische partner op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk en zijn al verschillende keren onder de indruk geweest van jullie expertise.”

 

Verkoopverantwoordelijke

Jens Steinmetz