Geschiedenis van FTC

FTC is in 1999 ontstaan onder een andere naam. Om verschillende redenen hebben we in 2005 de naam veranderd in “French Touch Concept“, daarna in 2016 in FTC- TREE. Vandaag wordt de naam FTC-TREE door een boomverzorger beheerd en niet door een commercieel bedrijf.

Visie van FTC

Gemaakt door boomverzorgers, zijn wij in de eerste plaats klimmers, “Door boomverzorgers voor boomverzorgers“. Wij proberen pragmatisch te zijn en efficiënte en gebruiksvriendelijke instrumenten te ontwikkelen die de veiligheid en het comfort verbeteren van de gebruikers.

Sterktes van FTC

Wij hebben een perfecte kennis van het boomverzorgingsmilieu, dankzij meer dan 25 jaar betrokkenheid bij bedrijven, verenigingen en kampioenschappen.

Wij zijn reactief en alert voor onze klanten. Een tijdje geleden, tijdens een demo in jullie bedrijf, zei Fritz tegen ons “Jullie katrol is goed, maar niet sexy genoeg.”, iets wat we nu meenemen bij elke productontwikkeling.

Wij proberen innovatief te zijn (stiff line, microcilinder, matriosac, oogsplitsen, meteoor werpzakje) en gereedschappen te produceren die bij gebruik een meerwaarde betekenen. Wij werken met alle materialen, metaal, plastic, textiel en zelfs enkele houten accessoires!

Al onze producten voldoen aan de veiligheidsnormen, of het nu gaat om PBM’s of demontageapparatuur via de machinerichtlijn.

95% van onze productie wordt in Frankrijk gemaakt, en niet ver van 80% in onze regio. De nabijheid van onze onderaannemers is essentieel en de crisis die wij doormaken heeft ons alleen maar gesterkt in deze keuzes die wij al vele jaren maken. Alles is gemakkelijker ter plaatse.

FTC over Condor Safety

Wij werken al talloze jaren samen met Condor Safety. Condor was het eerste bedrijf dat ons in België zijn vertrouwen schonk. In de loop der jaren is onze samenwerking uitgegroeid tot een relatie tussen vakmensen en professionals, maar vooral tot een menselijke relatie van goede kwaliteit. Onze uitwisselingen hebben een uniek doel: het proberen zo dicht mogelijk bij de gebruikers te staan door aan hun behoeften te voldoen. Condor en FTC zijn bovenal gepassioneerde mensen en samen proberen we een andere aanpak te bieden dan de grote merken in de boomverzorging, terwijl we toch dicht bij de boomverzorgers blijven staan.