Geschiedenis van 3M

3M staat voor Minnesota Mining and Manufacturing en is in 1902 opgericht in Saint Paul, Minnesota in de Verenigde Staten. Hun eerste product was schuurpapier, maar 3M is vooral bekend vanwege de Post-its en Scotch (plakband). Zij geloven dat innovatie ontstaat als mensen samen werken en kennis delen.

3M heeft sinds 1958 een vestiging in Nederland en sinds 1963 een vestiging in België. In de Benelux zijn er ongeveer 780 mensen werkzaam voor 3M verspreid over 5 locaties, inclusief 3 fabrieken.

3M Belgium realiseerde in 2019 een omzet van € 298 miljoen met een aandeel van 60% in export. Het aantal werknemers in België is 565, verdeeld over Diegem en de locatie in Zwijndrecht.

Missie en waarden van 3M

  • Missie: “Innovatie uit overtuiging – voor onze klanten.”
  • Waarden: “Diversiteit, gelijkheid, inclusie en duurzaamheid”

Sterktes van 3M

3M gebruikt zijn wetenschappelijke knowhow om krachtige technologieën te ontwikkelen en de kwaliteit van leven van elk individu te verbeteren. Het bedrijf vertrouwt op een bedrijfscultuur die creatieve samenwerking bevordert. Met ongeveer 95.000 werknemers wereldwijd en een omzet van € 27,8 miljard heeft 3M kantoren in meer dan 70 landen.

3M over Condor Safety

“Al meer dan 15 jaar bestaat tussen 3M en Condor Safety een zeer professionele, prettige, eerlijke, transparante en nauwe samenwerking. Condor Safety is voor ons een distributeur met een ploeg van toffe en enthousiaste specialisten die de nodige kennis, ervaring en expertise hebben om oplossingen aan te bieden en steeds ter beschikking staan van hun uitgebreid klantenbestand. Jullie team is nieuwsgierig en leergierig en steeds op zoek naar oplossingen op maat voor jullie klanten die correct onderbouwd zijn. Jullie zijn gespecialiseerd en hebben ruime kennis van zaken die oa gericht is op groendiensten, boomverzorgers, hulpdiensten, …”

 

Inside Sales Representative Benelux

Sigrid De Bousser