2302 3393 Blog Petzl Header
2302 3393 Blog Petzl Header

Access the inaccessiblePetzl

Petzl staat al meer dan 50 jaar voor ‘Toegang tot het ontoegankelijke’. Zij maken de meest ontoegankelijke hoogtes en duisternissen toegankelijk en werkbaar met hun innovatieve tools. Als professional ben jij steeds op zoek naar efficiënte, betrouwbare, comfortabele en ergonomische hulpmiddelen en hierin probeert Petzl de grenzen te verleggen. Beklim elke hoogte en verlicht elke duisternis met Petzl.

Verticaliteit

De expertise van Petzl op het vlak van verticale uitdagingen komt tot uiting in een speciaal gamma voor professionele hoogte- en reddingswerkers. Deze producten voldoen aan alle vereisten die de professionele gebruikers dagelijks ondervinden: herhaaldelijk en intensief gebruik van het materiaal, wisselvallig klimaat, diverse interventiesituaties … Ze bevorderen een optimale ergonomie, eenvoud en gebruikscomfort, terwijl ze een absolute kwaliteit nastreven.

Producten in de kijker

Petzl-Zigzag-Plus-Lijnklem-Condor-Safety
Petzl-Zigzag-Plus-Lijnklem-Condor-Safety

Petzl Zigzag Plus

Mechanische prusik met antitorsieschakel en hoog rendement voor het boomsnoeien

Met de ZIGZAG PLUS mechanische prusik kunt u zich efficiënt verplaatsen in een boom, maar tegelijk de techniek van een klassiek prusik katrolsysteem gebruiken. De blokkeerketting zorgt voor de nodige precisie en vlotheid tijdens de verplaatsing. De op waterdicht kogellager gemonteerde katrol dient om het teveel aan touw vlot in te halen. Het gebruik op dubbeltouw en op enkeltouw maakt hem bijzonder veelzijdig. Het onderste verbindingsoog met antitorsieschakel met hoog rendement verzekert een constante correcte positionering van de mechanische prusik en de optimale geleiding van het touw in het apparaat.

Helm-Petzl-Vertex-Condor-Safety
Helm-Petzl-Vertex-Condor-Safety

Petzl Vertex

Comfortabele helm

De VERTEX helm zit bijzonder comfortabel dankzij de voering in textiel met zes hechtingspunten en de CENTERFIT en FLIP&FIT systemen waardoor de helm mooi centraal op het hoofd blijft zitten. Met een kinband met verstelbare weerstand is hij zowel geschikt voor het werken op hoogte, als voor het werken op de grond. De externe schaal beschermt tegen elektrische ontladingen, vlammen en de projectie van smeltend metaal. Dankzij de optimale integratie van een Petzl hoofdlamp, een beschermend vizier, oorbescherming en diverse accessoires is deze helm volledig aanpasbaar, zodat hij aan alle extra behoeften van professionele gebruikers voldoet.

Harnas-Petzl-Avao-Bod-Fast-Europese-versie-Condor-Safety
Harnas-Petzl-Avao-Bod-Fast-Europese-versie-Condor-Safety

Petzl Avao Bod Fast Europese versie

Comfortabele antival-, werkpositionerings- en ophangingsgordel

De AVAO BOD FAST antival-, werkpositionerings- en ophangingsgordel is ontworpen voor extra gebruikscomfort in alle situaties. De halfstijve en brede beenlussen en heupriem zorgen voor een uitstekende ondersteuning. De lichte en ademende constructie biedt een zeer goede verluchting. De schouderriemen hebben een systeem om de karabiners van de antivalleeflijnen op te bergen én binnen handbereik te houden. Dankzij de DOUBLEBACK zelfblokkerende gespen aan de achterkant van de gordel, tussen de heupriem en de beenlussen, kunt u de gordel snel verstellen bij gebruik van het dorsale inbindpunt. Dankzij de verschillende materiaal- en doorsteeklussen om CARITOOL materiaaldragers en TOOLBAG materiaalzakjes op te installeren, kunt u uw gereedschap gemakkelijk meenemen en organiseren. De gordel gaat dicht met een SCREW-LOCK karabiner met manuele vergrendeling en schroef. Hij is gecertificeerd volgens de Europese en Russische normen. De AVAO BOD FAST is voorzien van beenlussen met FAST LT gespen.

Leeflijn Petzl Grillon – Condor Safety
Leeflijn Petzl Grillon – Condor Safety

Petzl Grillon

Verstelbare leeflijn voor werkpositionering

De GRILLON verstelbare leeflijn wordt gebruikt voor werkpositioneringssystemen als aanvulling op een valstopsysteem. Hiermee kunt u exact en zeer gemakkelijk de nodige lengte instellen naargelang de vereisten van de werkplaats, zodat u zich comfortabel kunt positioneren. Afhankelijk van de configuratie kunt u hem enkel of dubbel gebruiken. De GRILLON is verkrijgbaar in zeven lengtes (2, 3, 4, 5, 10, 15 en 20 m) en in een zwarte versie. Deze leeflijn is gecertificeerd volgens de Europese, Russische en Noord-Amerikaanse normen.

Verlichting

De gamma’s Petzl hoofdlampen beantwoorden aan de uiteenlopende behoeften van professionals, voor het meest intensieve tot meest gerichte gebruik, en dit in werkomgevingen die de lichtsterkte van de hoofdlampen al dan niet op de proef stellen.

Product in de kijker

Hoofdlamp-Petzl-Pixa-Condor-Safety
Hoofdlamp-Petzl-Pixa-Condor-Safety

Petzl Pixa 3R

Herlaadbare hoofdlamp voor verplaatsingen in een ATEX zone met explosiegevaar, voor verlichting dichtbij, veraf en bij verplaatsingen. 90 lumen

De PIXA 3R is een herlaadbare, krachtige hoofdlamp die speciaal ontwikkeld is voor het frequente gebruik van professionals. Dankzij de multilichtbundel past deze hoofdlamp zich aan elke situatie aan: werken binnen handbereik, verplaatsingen en ver zicht. De CONSTANT LIGHTING verlichtingstechnologie: de verlichtingsprestaties nemen niet af naarmate de batterij opgebruikt wordt. De hoofdlamp voldoet aan de vereisten van de ATEX certificatie voor het werken in een zone 2/22 (II 3 GD Ex ic IIB T4 Gc IIIC T135 °C Dc) met explosiegevaar.