DSC 5245 Condor Selection 1920
DSC 5245 Condor Selection 1920

Absolute garantie van veilige werkomstandighedenXtirpa: Een totaaloplossing voor besloten ruimtes

Besloten ruimtes zijn vaak gevaarlijke locaties met beperkte toegankelijkheid en risico’s voor gezondheid, veiligheid en welzijn. Bewustzijn en veiligheidsmaatregelen zijn essentieel op bouwplaatsen en industrieterreinen met meerdere besloten ruimtes.

In besloten ruimtes loeren niet alleen algemene risico’s, maar ook de dreiging van zuurstoftekort, giftige gassen en valgevaar. Een veilige toegang is daarom cruciaal, met het oog op snelle evacuatie. Bij Condor Safety zetten we alles op alles om veilige werkomstandigheden te verzekeren. Onze expert, Thomas Ghillebert, benadrukt: “We kiezen resoluut voor een totaalaanpak van besloten ruimtes.”

Rekening houden met evacuatiemogelijkheden

De problematiek van besloten ruimtes bleef lang onderbelicht, met alle risico’s en gevolgen van dien. “Gelukkig is de aandacht voor besloten ruimtes gegroeid,” weet Stijn. “En toch merken we nog al te vaak dat mensen zich wel bewust zijn van de besloten ruimte maar de gevaren onderschatten waardoor gepaste maatregelen achterwege blijven. Neem bijvoorbeeld een geul van enkele meters diep bij grondwerken. Ook dit valt onder de noemer ‘besloten ruimte’. Ook in zo’n schijnbaar onschuldige situatie moet nagedacht worden over risico’s en oplossingen met oog op een eenvoudige evacuatie.” Een klassieke driepoot zal in veel gevallen geen oplossing zijn. Met Xtirpa toegangs- en reddingssystemen beschikt Condor Safety over een oplossing waar klassieke systemen niet toereikend zijn.

DSC00499 1920×1080
DSC00499 1920×1080

De kennis...

Condor Safety heeft de know-how in huis om een passend antwoord te bieden op deze problematiek. Stijn: “Onze aanpak is inderdaad breder dan een vlugge en veilige evacuatie. We bieden oplossingen die gebaseerd zijn op elk soort uitdaging. We reiken preventiediensten de juiste tools aan. We geven advies over het veilig betreden van besloten ruimtes en over de evacuatiemogelijkheden. Er is de mogelijkheid om een opleiding te volgen die we helemaal op maat uitwerken van de desbetreffende concrete situaties.”

Condor Safety 0093
Condor Safety 0093

...en het juiste materiaal

Naast de know-how beschikt Condor Safety over een veelzijdig toegangssysteem, Xtirpa. Stijn: “Klassieke systemen zoals een driepoot zijn niet altijd inzetbaar. Het Xtirpa systeem biedt naast een valbeveiliging zowel verticale als horizontale evacuatiemogelijkheden. Het systeem is bovendien compatibel met andere installaties waardoor het momenteel het meest bruikbare en praktische systeem op de markt is. Dankzij Xtirpa kunnen we voor elke besloten ruimte een oplossing voorzien.”

It goes both ways...

Voor verticale toegangssystemen zijn hun oplossingen geoptimaliseerd voor situaties waarin werknemers toegang nodig hebben tot krappe ruimtes zoals putten, silo’s en schachten. Dankzij de combinatie van stevige constructie en gebruiksvriendelijkheid kunnen werknemers met vertrouwen en gemak opereren, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Voor horizontale toegangssystemen zijn Xtirpa’s oplossingen ontworpen voor toegang tot ruimtes zoals tanks, tunnels en leidingen. Met een focus op betrouwbaarheid en gebruiksgemak stellen deze systemen werknemers in staat om veilig en efficiënt te werken, cruciaal voor professionals die in deze besloten horizontale ruimtes opereren. Of het nu gaat om inspecties, onderhoud of noodsituaties, Xtirpa’s toegangssystemen bieden betrouwbare en veilige toegang, essentieel voor een succesvolle uitvoering van werkzaamheden in deze omgevingen.

Image001 2
Image001 2

Xtirpa mobiel hekwerk met geïntegreerde mast

Het hekwerk biedt bescherming en wordt rond een mangat geplaatst als afbakening zodat er niet per ongeluk omstanders in het mangat kunnen vallen. De Davitarm van 610 mm IN-2210 wordt vervolgens op het hekwerk bevestigd.

Kenmerken:

  • Draagbare mangatbescherming
  • Geïntegreerde mast die wordt gebruikt in combinatie met een 610 mm davit arm 
  • Het mobiel hekwerk bevat verstelbare poten om het systeem waterpas te plaatsen.
Screenshot 2024 02 09 At 13.45.54
Screenshot 2024 02 09 At 13.45.54

Xtirpa Davit Arm 610 mm

De Xtirpa Davitarm op hekwerk is een uitstekende uitkomst bij werkzaamheden in openbare gelegenheden. Hij vergemakkelijkt de toegang tot besloten ruimten.

Kenmerken:

  • Adapterplaat voor bevestiging van valblok met evacuatiehendel
  • 2e adapterplaat en katrol voor bevestiging van winch/handlier
  • Voorzien van ankerpunt van 22 kN
  • Verstelbaar van 1431 tot 1884 mm

Behind the scenes

Interesse in een opleiding voor werken in besloten ruimtes? Bekijk de video voor een sneak peek en schrijf je meteen in via de knop.

Kortom: een totaaloplossing

Sensibiliseren en oplossingen aanreiken gaat bij Condor Safety dus hand in hand. Stijn: “Met een combinatie van advies, preventie en uitstekend materiaal willen we het verschil maken. Als mensen met een uitdaging zitten rond besloten ruimtes en ze weten niet goed hoe ermee om te gaan, dan kunnen ze bij Condor Safety terecht voor een totaaloplossing. In principe zou deze moeten kaderen binnen het veiligheidsbeleid van elke werf of site maar in praktijk staan internationale bedrijven daar al een pak verder in dan lokale kmo’s en kleinere ondernemingen. Aan ons om hen een duwtje in de rug te geven.”