Veiligheid is niet zomaar onze job. Het is onze plicht. Net als onze klanten halen we veel eer uit ons beroep. We willen dat al onze klanten met een gerust hart kunnen werken, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Zo willen we het verschil maken.

Het begon ooit in de winkel met tuinmachines van onze ouders. Een boomverzorger – een opkomend beroep in die tijd – vroeg er om een klimgordel. We raakten meteen gefascineerd door de uitrusting die het mogelijk maakte om in een hoge boom te klimmen. Uit die fascinatie groeide onze zaak die gespecialiseerd is in veiligheidsmaterieel.

Veiligheidskledij mag nooit aanvoelen als een vervelende verplichting

Specialisatie is belangrijk in de wereld van veiligheid en preventie. Vroeger gebruikte iedereen die in de hoogte moest werken hetzelfde klimmaterieel, van boomverzorger tot reddingswerker. Maar er bestaan steeds meer gespecialiseerde beroepen en hogere veiligheidseisen die gebonden zijn aan sectoren. Een brandweerman moet in extreme omstandigheden op zijn uitrusting kunnen rekenen om mensen in veiligheid te brengen.

Specialisering in niches en specifieke sectoren

We kozen ervoor ons te beperken tot enkele niches. Zo weten we precies wat onze klanten bedoelen als ze bijvoorbeeld klagen over een helm die te los zit, veiligheidskledij die te warm is of een harnas dat hun bewegingsvrijheid beperkt. We zorgen er altijd voor dat veiligheidsmaterieel niet aanvoelt als een verplichting. Het moet een uitrusting zijn die een trotse vakman met plezier aantrekt.

Een medewerker van een bouwfirma die aan het stuur van zijn vrachtwagen nog steeds zijn comfortabele valbeveiligingshelm draagt, daar doen we het voor.

Patsy en Wouter Verplancke