Vrijdag 13 oktober 2017
1
Nog 0 plaatsen vrij
Condor Safety

Deze workshop is volzet.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober organiseren we bij ons in Menen het Condor Tree Care Event.
We hebben een interessant en gevarieerd programma samengesteld, zodat  een maximum aan informatie zal worden gedeeld.

Het programma op beide dagen is dezelfde. U kan kiezen welke dag uw voorkeur geniet.

Programma:

Werken op een dubbel SRT klimsysteem
Rich Hattier

Rich woont in Louisville (Kentucky) en werkt bij ISC Noord-Amerika. Hij is er verantwoordelijk voor de Tree Care demonstraties en technische ondersteuning. In deze presentatie ligt de focus op ingangs- en werkpositioneringstechnieken en het gebruik van een dubbel SRT systeem.


To workclimb or to climb for work? That’s the question. 
Peter Vergote en Jo Van Bouwel

Vaak wordt gezegd: “Op klimkampioenschappen zie je enkel moderne klimtechnieken die je toch niet kunt gebruiken tijdens het dagdagelijkse werk”. Klopt dit?
“Klopt niet” zeggen Peter en Jo. Een deelname aan klimkampioenschappen doet je over zoveel nadenken: zo leer je efficiënter werken in je dagelijkse klimwerk, het juiste klimmaterieel kiezen , de ideale klimroute bepalen, enz.


Courant boomverzorgingsmaterieel

De Franse touwenfabrikant Courant ontwikkelt en fabriceert handige tools voor de boomverzorgers. Tijdens het Condor Tree Care Event maakt u kennis met een aantal van hun specifieke artikelen aan de hand van actieve demonstraties.Reddingstechnieken bij SRT klimmen
Rich Hattier

In dit uur wordt door Rich uitgelegd wat de mogelijke reddingstechnieken zijn bij het SRT klimmen. Zowel redding op eigen klimsysteem als redding op het klimsysteem van het slachtoffer wordt in detail bekeken.

 

Passion before fashion
Peter Vergote en Jo Van Bouwel

Peter en Jo maken een analyse van wat echt telt in het beroep van boomverzorger. Wat maakt het verschil tussen zich door de boomkruin worstelen of door de boom vliegen? Is hier een magische truc voor?

 

De eik als cultuur- en cultusboom
Bart Backaert

Iedereen die Bart kent weet dat hij een zeer enthousiaste “bomenspreker” is. Hij heeft voor ons een boeiende presentatie in petto met zeer exclusieve beelden van de eik van over heel Europa.


Praktische info:

Alle presentaties en demonstraties gaan door in Menen, binnen in ons opleidingscentrum.

We starten we om 8.30u en voorzien we het einde rond 16.00u.

Tijdens de middag zorgen we voor lekkere op houtvuur gebakken pizza’s.

Om je plaats te reserveren vragen we 20 euro (BTW-inbegrepen). Deze 20 euro wordt op de dag zelf teruggegeven onder de vorm van een kadobon. Dit hebben we geïntroduceerd om te voorkomen dat er wordt gereserveerd en de ingeschreven persoon niet komt opdagen.

We zien er naar uit om u te verwelkomen.

Tot binnenkort,

Het Condor Safety Team
Patsy, Wouter, Valerie, Pascal, Thomas, Stijn en Lander

Dit event is reeds volzet.