2303 3393 Condor Tree Care Day Web7
2303 3393 Condor Tree Care Day Web7

Een dag bo(o)mvol activiteiten

Om 15u starten we met een introductie van Husqvarna en Peter Vergote van hun nieuwe gamma boomklimmaterieel. Hierna stelt Wim Peeters zijn nieuwe boek ‘Bomen beter begrijpen‘ voor. Daarna maken we kennis met een aantal innovaties, zoals de 4-laagse zaagbroek Canopy AIR-GO van SIP Protection, de 24-strengs klimlijn Kalimba van Courant en de cambiumsaver NAJA van Petzl. Achteraf kan je aanschuiven aan het gratis buffet voor een heerlijke wrap en praten we na met een streekbiertje.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met 24 maart via onderstaand formulier.

Husqvarna
Husqvarna

Introductie Husqvarna klimmaterieel

Husqvarna is al sinds 1689 gedreven door passie voor innovatie en biedt professionele bos-, park- en tuinproducten. Prestaties en bruikbaarheid gaan hand in hand met veiligheid en zorg voor het milieu in onze baanbrekende innovaties, waarbij accu-oplossingen en robotica het voortouw nemen.

Husqvarna komt naar Condor Safety met hun demo-truck, gevuld met hun volledige gamma voor de boomverzorger. Het boomklimmaterieel, accu- en 2-T kettingzagen, kledij en accessoires… kortom alles die werkzaamheden in boomtoppen eenvoudiger, efficiënter en comfortabeler maakt.

Bomen beter begrijpen - Wim Peeters
Bomen beter begrijpen – Wim Peeters

Première 'Bomen beter begrijpen' van Wim Peeters

Over de wijze waarop je bomen de juiste zorg moet geven, doen nog altijd heel veel verhalen de ronde die vaak niet correct zijn. Het rijtje is schier eindeloos. Ze zetten boomeigenaren op het verkeerde been en in andere gevallen zijn ze hét recept om problemen te creëren.

Wie weet hoe bomen groeien, heeft geen regels voor boombeheer nodig. Diegene weet dan als vanzelf wat wel en wat niet kan. ‘Bomen beter begrijpen’ reikt deze informatie aan. Het boek laat zien hoe bomen groeien, hoe ze (over)leven, hoe ze stormen doorstaan, hoe ze aftakelen, en wat dat betekent voor de bomen in onze tuinen, straten, parken en steden. Een boek voor boomeigenaren, boomliefhebbers, professionele groenbeheerders, openbare besturen, en ook voor de professionele boomverzorger.

Wim Peeters is persoonlijk aanwezig op de Condor Tree Care Day om zijn nieuwe boek voor te stellen.

Voorstelling nieuwe producten

SIP Protection Canopy AIR-GO
SIP Protection Canopy AIR-GO

SIP Protection Canopy AIR-GO

Deze kettingzaagbroek is speciaal ontworpen voor boomklimmers. De naam van de Canopy AIR-GO verwijst naar de 5 grote ventilatiezones: op de achterkant van het been, het kruis en op de geïntegreerde beenkappen. Let the AIR go! Het nieuwe blokkerende materiaal van de broek heeft verrassend genoeg 4 lagen, is op zichzelf rekbaar en wordt niet alleen gecombineerd met een stretch buitenstof, maar ook met een stretch voering. Alle eigenschappen samen maken deze Canopy AIR-GO de perfecte match voor iedereen die op zoek is naar een extreem ventilerende, comfortabele, rekbare en lichtgewicht broek.

Courant Kalimba
Courant Kalimba

Courant Kalimba klimlijn

De Kalimba klimlijn van Courant biedt de oplossing voor boomverzorgers die op zoek zijn naar een multifunctionele klimlijn. De flexibele en zachte 24 strengen mantel met dunne oogsplits maakt de lijn perfect voor DRT. De X-braid kernconstructie geeft de Kalimba een lage rek en een hoge efficiëntie voor SRT. Het beste van beide werelden verpakt in 3 heldere kleuren.

2303 3393 Condor Tree Care Day Web8
2303 3393 Condor Tree Care Day Web8

Petzl cambiumsaver NAJA

De NAJA cambiumsaver van Petzl maakt het mogelijk een lijn op te zetten zonder de boom te beschadigen. De riem heeft vier verschillende verstelposities om zich aan te passen aan verschillende takdiameters. Het klimmen en bewegen met de lijn in de boom wordt geoptimaliseerd, dankzij de katrol met hoog rendement die het glijden van het touw aan het anker vergemakkelijkt. Het meegeleverde demontagebolletje maakt de NAJA gemakkelijk terug te halen vanaf de grond.