5 disciplines + 1

Het Belgisch kampioenschap boomklimmen voor boomverzorgers (M/V) is een wedstrijd die twee dagen duurt.

Op de eerste dag, tijdens de pre-selecties, moeten de 64 deelnemers elk 5 proeven afleggen. Die pre-selecties volgen een rotatiesysteem, waardoor bezoekers op elk moment de kans krijgen om ieder van die proeven op elk willekeurig moment te volgen.

Supporters kunnen ook hun favoriete deelnemer gedurende de ganse dag volgen.

De 5 proeven zijn simulaties van de dagelijkse praktijk van onze boomverzorgers. Speedclimb, workclimb, rescue, throwline en ascent event, voor wie niet vertrouwd is met het beroep zijn het onbegrijpelijke namen.

Maar wie de eerste keer ziet hoe onze boomklimmers hun beste beentje voorzetten en als een stel volleerde slingerapen door de toppen van de bomen scheren, zal snel begrijpen dat boomverzorgers uit het allerbeste hout gesneden zijn.

Wie verwacht om alleen maar stoere klimmers met ruige baarden te zien, is er aan voor de moeite. De dames die meedoen klimmen met klasse en elegantie. En we verwachten ook een aanzienlijke delegatie aan deelnemers uit verre en minder verre buitenlanden.

De vijf besten, die het hoogste puntentotaal behaalden, gaan op zondag de ultieme uitdaging aan in de masters. Wie op zaterdag dacht alles al gezien te hebben, zal bij de masters op zondag beseffen dat zelfs Tarzan maar een verdomde amateur was.

Bestel online, haal af op BTCC

Kom jij naar het Belgisch Kampioenschap Boomklimmen en wil je nog vlug een bestelling plaatsen? Alle bestellingen tot woensdagavond 7 juni kunnen afgehaald worden op onze stand!

  1. Bestel online tot woensdagavond 7 juni
  2. Geef als opmerking: “Afhaling op stand BTCC
  3. Haal jouw bestelling af op vrijdagmorgen 9 juni

Alle bestellingen geplaatst aan onze stand zelf voor zondag 11 juni om 11u, kunnen dezelfde dag vanaf 15u afgehaald worden op onze stand.